المنتدى سوف يحذف الرجاء التوجه للمنتدى الجديد
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


المنتدى سوف يحذف الرجاء التوجه للمنتدى الجديد www.n4n2.net
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 نفسك بمعجنات ومش عارف تعملها ادخل هنا وشوف الشرح بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
المدير العام
Manager
Manager
المدير العام


ذكر
عدد الرسائل : 921
العمر : 43
الدولة : فلسطين وبس.........
المهنة : مش عارف
المزاج : ماشي الحال كويس
أعلام الدول : نفسك بمعجنات ومش عارف تعملها ادخل هنا وشوف الشرح بالصور Ps10
المزاج : نفسك بمعجنات ومش عارف تعملها ادخل هنا وشوف الشرح بالصور Black-mabsoot
الهواية : نفسك بمعجنات ومش عارف تعملها ادخل هنا وشوف الشرح بالصور Travel10
تاريخ التسجيل : 11/07/2008

نفسك بمعجنات ومش عارف تعملها ادخل هنا وشوف الشرح بالصور Empty
مُساهمةموضوع: نفسك بمعجنات ومش عارف تعملها ادخل هنا وشوف الشرح بالصور   نفسك بمعجنات ومش عارف تعملها ادخل هنا وشوف الشرح بالصور I_icon_minitimeالإثنين أغسطس 04, 2008 4:37 pm

المعجنات كلنا نحبها

و اليوم جبت لكم طريقة سهلة لعمل المعجنات و بأشكال حلوة و متنوعة

إن شاء الله تعجبكم





المقادير

1 كغم طحين

3 ملاعق كبيره سكر

3 ملاعق كبيرة نيدو

1 ملعقه ملح

معلقة صغيرة بيكنغ باودر

بيضه

2 ملعقه خميره فوريه

كوب حليب + نصف كوب لبن + نصف كوب زيت على النار حتى يصبح دافئ

الحشوات حسب الرغبه

زعتر ،، دجاج ،، خضار ،، لحمة

جبنه بيضاء مع بقدونس ،، جبنة كرافت

أو أي نوع تفضلينه


الطريقة


تخلط الخميره مع ربع كوب ماء و سكر و تترك تتخمر 10 دقائق

نضع في العجانه كوب طحين و النيدو الملح السكر الخميره بيكنغ باودر

و خليط الحليب و اللبن و الزيت و البيضه

و نتركه يخلط 10 دقائق باستعمال القطعه الخاصه بالكيك ثم بعد العشر دقائق نضع القطعه الخاصه بالعجانه

و نضع باقي الطحين و نتركها تعجن 8 الى 10 دقائق وممكن تكون بدها زيادة طحين حسب نوعية الطحين الموجود عندك

ثم ندهن الوعاء زيت و نترك العجينه تتخمر حتى يتضاعف حجمها

بعد التخمير تقطع قطع صغيره و تشكل

ممكن استخدام القطاعه الخاصه بعمل الشبك و نعمل بهذه الطريقه


نفسك بمعجنات ومش عارف تعملها ادخل هنا وشوف الشرح بالصور A5aa4510

نفسك بمعجنات ومش عارف تعملها ادخل هنا وشوف الشرح بالصور 2edd3e10

نفرد القطعه هكذا و نضع الحشوه ثم بواسطه القطاعه العاديه او السكينه

نعمل خطوط ثم تلف


نفسك بمعجنات ومش عارف تعملها ادخل هنا وشوف الشرح بالصور 60d7b910

نفسك بمعجنات ومش عارف تعملها ادخل هنا وشوف الشرح بالصور 99d69610

ممكن نشكلها بالشكل اللى نحبه

بعد الانتهاء من تشكيل المعجنات تخمر مره اخرى ربع ساعه

نفسك بمعجنات ومش عارف تعملها ادخل هنا وشوف الشرح بالصور 69cec810


ثم تدهن بصفار بيض مخلوط مع معلقتين حليب

و ترش بالسمسم او حبة البركه إذا تحبين

و ندخلها إلى فرن حار 10 دقائق حتى تنضج و تصبح ذهبية اللون

و بعد خروجها تغطى بالبلاستك لتحافظ على طراوتها

و تقدم
نفسك بمعجنات ومش عارف تعملها ادخل هنا وشوف الشرح بالصور 22047610

يا سلااااااااااااااااااام ما ازكاااااااااها
يلا يا شطار اعملوها هياها بالزبط بالشرح

يلا باي

نفسك بمعجنات ومش عارف تعملها ادخل هنا وشوف الشرح بالصور 580277
المدير العام
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
نفسك بمعجنات ومش عارف تعملها ادخل هنا وشوف الشرح بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
المنتدى سوف يحذف الرجاء التوجه للمنتدى الجديد  :: مملكة الطب والأغذية :: مملكة طرق الغذاء-
انتقل الى: